Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Baantje?

in Geloven

Het is u vast niet ontgaan: het zijn zeer onrustige tijden in Hilversum. In bestuurlijke zin is dat al langer het geval, maar de onrust heeft inmiddels ook de redactievloer bereikt.

De tijden dat je rustig aan een programma kon werken waarvan je met goede redenen kon vermoeden dat het ook volgend jaar nog zou bestaan, zijn voorbij.

Op dit moment staan zo ongeveer alle journalistieke programma's van de EO ter discussie. De zendermanager van NPO 2, de zender waarop de journalistieke programma's meestal worden uitgezonden, wil meer variatie. En de manager van NPO Radio 1 wil ook vernieuwen per 1 januari.

Bij televisie is het nieuwe credo: projecten. Minder bestaande, langer lopende programma's, meer korte(re) projecten, zoals begin dit jaar Jojanneke in de prostitutie en Rot op naar je eigen land.

Gevolg op de redacties: onrust, uiteraard. Wat gaan we volgend jaar doen? Wat als onze vaste titels zouden verdwijnen en wij projectvoorstellen doen die de zendermanager van de NPO niet ziet zitten? Of stel dat hij maar drie projecten goedkeurt, is er dan nog werk voor ons allemaal?

"Weet jij nog een baantje voor me voor volgend jaar?" vroeg een getalenteerde collega me vorige week schertsend bij de koffieautomaat. "Volgend jaar?" antwoordde ik. "Ik ben al lang blij dat ik net heb gehoord dat er dit najaar nog werk is!" (Ja, we mogen dit najaar zeven nieuwe afleveringen van Arena maken! Leuk he?)

Medelijden is (nog) niet nodig. Want dit jaar is er nog genoeg te doen en ons werk is doorgaans super leuk. Maar leven bij de dag is best moeilijk. We doen ons best.


Tijs

@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Cholesterol

Cholesterol

In het bloed zitten verschillende vetten en een van de bekendste is cholesterol. Regelmatig haalt dit vet de krant en je kunt wel zeggen dat het...

‘Ik laat zien wat ik voel’

‘Ik laat zien wat ik voel’

Het werk van beeldend kunstenares Anneke Kaai is tevens de uitdrukking van haar droom. Die droom is dan ook groot en valt niet te realiseren in een...

Hoofd, handen of het hart

Hoofd, handen of het hart

De basisschoolperiode voor de kinderen van groep 8 zit erop. De uitslag van de Cito-toets, het gesprek met de schoolleiding en natuurlijk de ideeën...