Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Wat moet je met een smartphone in de kerk?

Tiener & telefoon zijn onafscheidelijk. Kan je dit verbieden?

in Geloven

"Mijn tieners gebruiken aan tafel hun smartphone, en nemen hem nu ook mee naar de kerk. Ik houd er niet van om dingen te verbieden, maar het lijkt erop dat ik er nu niet onderuit kan. Want met smartphones aan tafel is er zelfs tijdens het eten geen rustmoment meer. En wat moeten ze nu met hun telefoon in de kerk?"

"Als ik zeg dat ik dit niet wil hebben, dragen zij altijd wel een reden aan waarom de telefoon toch echt nodig is. Is er een andere optie dan verbieden, zodat we het ook nog gezellig houden met elkaar?"

Denk mee met dit dilemma. Hoe gaan jullie thuis om met smartphones aan tafel en in de kerk?

Een voorzet
Opvoedkundige Yvonne Bijl boog zich al eerder over de kwestie en schreef voor Visie een reactie die je hier kunt bekijken.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons