Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Vaticaan: Dialoog met moslims noodzakelijk

'Moslims identificeren zich niet met barbaarse daden'

in Christelijk Nieuws

De Pauselijke Raad voor de Interreligieuze Dialoog publiceerde woensdag een opmerkelijke boodschap. Daarin wordt opgeroepen om moslims niet verantwoordelijk te stellen voor de gruweldaden van extremisten in het Midden-Oosten en in Afrika. "De dialoog is meer dan ooit noodzakelijk. Moslims identificeren zich niet met deze barbaarse daden".

De directe aanleiding van de oproep is de nieuwe gruwelvideo van Islamitische Staat, waarop deze keer een dozijn christenen uit Ethiopië op gruwelijke wijze worden omgebracht. "Wij stelden de voorbije dagen een radicalisering vast van het taalgebruik en het religieuze discours, waardoor haat, geweld, terreur en de stigmatisering van moslims en hun godsdienst dreigen toe te nemen. Gelovigen zijn geroepen om respect te vragen voor verschillen, de vrijheid van mening en van eredienst en de bescherming van de menselijke waardigheid." De Pauselijke Raad benadrukt nog dat vooral de gezinnen en scholen een bijzondere taak hebben bij de bevordering van wederzijds respect en broederschap. 

Bron: Kerknet.be

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons