Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

The Bible Continues: over Jezus en Zijn apostelen

Reis door de latere hoofdstukken van de Bijbelse geschiedenis

in Geloven

De EO zond in 2014 de grote Amerikaanse hitserie The Bible Series uit. De dramaserie vertelde het verhaal van het Oude en Nieuwe Testament. In Amerika is The Bible Series al door zo'n 50 miljoen mensen bekeken en werd de serie genomineerd voor een Emmy. De serie heeft in de VS sinds afgelopen zondag een vervolg: A.D. The Bible Continues. Deze gaat verder waar The Bible gestopt is: de opstanding van Jezus.

A.D. The Bible Continues zet het grootste verhaal ooit verteld voort: het verhaal van Jezus Christus. “De nieuwe serie verkent de spannende en inspirerende gebeurtenissen die de kruisiging van Christus volgden”, aldus NBC.

Zo is te zien hoe de nasleep van de dood van Christus een enorme invloed had op zowel zijn leerlingen als zijn moeder Maria en de belangrijkste en politieke en religieuze leiders in die tijd. A.D. The Bible Continues brengt in beeld hoe de apostelen moeten vechten om te overleven en om hun overtuigingen te delen. Ook zie je hoe ze worden geleid door het verdriet van Jezus’ ultieme offer en door het wonder van de opstanding. De uitvoerend producenten Roma Downey en Mark Burnett komen met een spirituele reis door de latere hoofdstukken van de Bijbelse geschiedenis.

In onderstaand filmpje kun je alvast een stukje van een van de eerste scènes bekijken: Jezus verschijnt aan zijn apostelen in Galilea.

Bron: NBC

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Verhaal redding voetballertjes uit Thaise grot wordt verfilmd

Verhaal redding voetballertjes uit Thaise grot wordt verfilmd

Christelijke Amerikaanse filmstudio kondigt verfilming aan

christelijke... 13 juli 2018
12 christelijke films en series op Netflix

12 christelijke films en series op Netflix

Van kinderfilms tot waargebeurde verhalen

Pieter-Jan Rodenburg

christelijke... 25 mei 2018
Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

Bioscoopfilm onthult heftig verhaal achter christelijke mega-hit

‘I Can Only Imagine’ van MercyMe: geboren uit diepe pijn

Gert-Jan Schaap

christelijke... 16 maart 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’