Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Rome staat stil bij sterven Christus

Tienduizenden herdenken kruisweg van Christus en christenen

in Geloven

Samen met tienduizenden mensen heeft paus Franciscus op Goede Vrijdag in het Colosseum in Rome het lijden en sterven van Jezus Christus herdacht. Dat gebeurde tijdens de Kruisweg die elk jaar in de avond van Goede Vrijdag in het gebouw uit de eerste eeuw na Christus wordt gelopen.

Bij de veertien zogeheten staties wordt stilgestaan bij het lijden en sterven van Christus. De teksten waren dit keer geschreven door oud-bisschop Renato Corti van het Noord-Italiaanse bisdom Novara. Hij staat bekend als een begenadigd predikant en werkte nauw samen met de in 2012 overleden oud-aartsbisschop van Milaan, Carlo Maria Martini.

In de teksten werd onder meer herinnerd aan de vrijheid van godsdienst, de vervolging van christenen in de wereld, het lot van kindsoldaten en de mensenhandel. Onder anderen Italiaanse gezinnen en christenen uit Irak, Nigeria, China en Egypte droegen het kruis.

Bron: ANP / Foto: ANPFoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Kim Jong-un nodigt paus uit voor bezoek Noord-Korea

Meest gesloten land nooit eerder door paus bezocht

9 oktober 2018
Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Wat moet de paus met het misbruik in zijn kerk?

Drie vragen aan Vaticaanwatcher Hendro Munsterman

Tirza van der Graaf

28 augustus 2018
Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

Wordt abortus legaal in het geboorteland van de paus?

‘Abortus ligt hypergevoelig’

Gert-Jan Schaap

13 juni 2018