Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Religieuze vervolging in India neemt toe

in Nieuws

De religieuze vervolging in India neemt toe. Dat stelde de Duitse mensenrechtenorganisatie GfbV donderdag. Dat geldt in het bijzonder sinds de regering van premier Modi in mei 2014 aan de macht kwam. Hij heeft maandenlang gezwegen over de aanvallen van hindoenationalisten, aldus GfbV.

Klimaat van geweld
Pas na aandringen van de Amerikaanse president Obama en protesten door christenen en moslims in eigen land bekrachtigde Modi in februari van dit jaar in het openbaar het recht op godsdienstvrijheid. Het klimaat van geweld en kopschuw maken houdt echter aan, stelt de mensenrechtenorganisatie. De GfbV roept bondskanselier Angela Merkel op om meer godsdienstvrijheid in India te vragen.

Doelbewust gedegradeerd
Recent werden twee mannen opgepakt op verdenking van verkrachting van een katholieke zuster. De Indiase bisschoppen zeiden begin februari dat christenen in het land doelbewust tot tweederangsburgers worden gedegradeerd.

Einde aan het geweld
Premier Modi gaf later die maand na een aantal aanslagen op katholieke instellingen aan een einde aan het geweld tegen christenen te willen.

Bron: Katholiek Nieuwsblad

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Russische protestanten vrezen einde godsdienstvrijheid

Russische protestanten vrezen einde godsdienstvrijheid

Godsdienstvrijheid Rusland verder in de knel

christendom
Maleisiër mag zich tot christendom bekeren

Maleisiër mag zich tot christendom bekeren

Rechtbank oordeelt dat islamitisch geloof niet permanent hoeft te zijn

islam en...
Godsdienstvrijheid Nepal op de tocht

Godsdienstvrijheid Nepal op de tocht

"Regering wil hindoekoninkrijk van Nepal maken"

religie

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans