Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Paus vindt millieubewustzijn geloofskwestie

"Bescherm de aarde, eer de mensheid"

in Nieuws

De algemene secretaris van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon overlegt dinsdag met paus Franciscus over de vluchtelingencrisis en de klimaatconferentie van de Verenigde Naties, die in november in de Franse hoofdstad Parijs plaatsheeft. 

(imported body)

Volgens de persdienst van het Vaticaan is het de eerste keer in de geschiedenis dat een VN-secretaris voor een onderhoud persoonlijk door de paus is uitgenodigd. Dat moet duidelijk maken dat de klimaatverandering, maar ook de aanhoudende stroom vluchtelingen uit Afrika de paus sterk ter harte gaan. Weldra publiceert de paus ook zijn 'groene encycliek', waarmee hij ook expliciet gelovigen van andere godsdiensten en niet-gelovigen wil aanmanen tot zorg voor de schepping. 

De opwarming van de aarde is niet alleen een politiek probleem maar ook een geloofskwestie, vindt paus Franciscus volgens dagblad Trouw. Onder het motto 'Bescherm de aarde, eer de mensheid' doet Franciscus een poging om het wereldwijde milieubewustzijn op te krikken.

Beiden kijken eveneens vooruit naar de pausreis naar de Verenigde Staten, waarbij de paus ook de Verenigde Naties toespreekt. 

Bron: Kerknet / Foto: ANPFoto


Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

Venezolaanse oppositie vraagt paus om hulp

De Venezolaanse oppositie heeft de hulp van paus Franciscus ingeroepen om een eind te maken aan de ernstige politieke en economische crisis in het...

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

Paus Franciscus verslaat zijn miljoenen op Instagram

@Franciscus derde meest gevolgde wereldleider

Gert-Jan Schaap

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Luidt priestertekort einde van celibaat in?

Getrouwde priesters mogelijke oplossing priestertekort