Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Paus dankt met medaille voor de bloemen

in Christelijk Nieuws

Paus Franciscus heeft drie Nederlanders onderscheiden met de Bene Merenti-medaille. Het is een blijk van waardering voor de bloemenzee die zij ieder jaar met Pasen aanleggen in het Vaticaan. 

(imported body)

Paus Franciscus heeft drie Nederlanders onderscheiden met de Bene Merenti-medaille. Het is een blijk van waardering voor de bloemenzee die zij ieder jaar met Pasen aanleggen in het Vaticaan. Dat heeft een van hen, de Naaldwijkse bloemenarrangeur Aad van Uffelen, vrijdag gemeld.

De twee andere bloemisten die de onderscheiding kregen zijn bollenteler Bart Bergman uit Lisse en bloemist Paul Deckers uit Roermond. Ze kregen de medaille op Goede Vrijdag uit handen van de Nederlandse ambassadeur in Vaticaanstad, prins Jaime de Bourbon de Parme.

De onderscheiding Bene Merenti ('goede verdiensten') wordt toegekend aan mensen die zich "minstens 10 jaar langdurige op geringe, doch opvallend verdienstelijke wijze in lokaal verband inzetten voor Kerk en samenleving", zo meldt de website Katholiek.org.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons