Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Openingsgebed raadvergaderingen Ede ter discussie

"Dwing een ander niet tot een gebed"

in Christelijk Nieuws

Raadsvergaderingen in Ede beginnen traditioneel met een gebed. Maar daar komt een eind aan als het aan de fracties van de PvdA en de VVD ligt. Donderdagavond werd gedebatteerd over het ambtsgebed.

(imported body)

Met name fractievoorzitter Harry van Huijstee van de PvdA hield tijdens het debat een 'emotioneel betoog', aldus dagblad De Gelderlander. Van Huijstee zei onder meer: "Dit gebed in mijn naam uitspreken doet mij pijn. Dwing een ander niet tot een gebed.

De christelijke partijen in de raad zijn vanzelfsprekend tegen afschaffing van het ambtsgebed. Fractievoorzitter Gerrit van der Weerd van de SGP erkende de pijn van Van Huijstee, maar afschaffen zou hij erg vinden: "Wij zijn afhankelijk van onze God en voelen dat in dit gebed."

Bij de volgende raadsvergadering wordt gestemd over het voorstel tot afschaffing van het ambtsgebed.

Bron: De Gelderlander/Telegraaf

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons