Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Omstreden islamcongres in Utrecht van start

'Geen grond om conferentie te verbieden'

in Christelijk Nieuws

In Utrecht gaat donderdag de omstreden 'Derde Riffijnse Islamitische Conferentie' van start. De gemeente heeft laten weten dat eventuele oproepen tot geweld of haat zaaien niet worden getolereerd.

(imported body)

Geert Wilders en twee andere Tweede Kamerleden van de PVV willen donderdag betogen voor de deur van het conges.

Organisator is de Utrechtse islamitische stichting AlFitrah. De PVV heeft schriftelijke vragen over de kwestie gesteld aan de regering. Zo vindt de partij het "absurd" dat er een visum zou zijn verstrekt aan "islamitische voormannen" die bewezen zouden hebben terroristische bedoelingen te hebben of zelfs voorwaardelijk gestraft zouden zijn voor martelpraktijken.

De gemeente Utrecht heeft "alles goed doorgesproken" met de stichting AlFitrah. Ook is de kwestie besproken met de politie en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV). De conclusie was dat er geen grond is om de conferentie te verbieden. Over de plannen van de drie PVV-Kamerleden wil de gemeente alleen kwijt dat "iedereen mag demonstreren".

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons