Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

ND en EO passen nieuwsplatform Dag6 aan

Onvoldoende abonnees voor huidige vorm

in Nieuws

Het Nederlands Dagblad en de Evangelische Omroep hebben besloten het gezamenlijke nieuwsplatform Dag6 aan te passen. De app voor smartphones en het tweewekelijkse magazine stoppen per 1 mei. Dag6 gaat op bescheiden schaal verder op haar website met een aangepast nieuwsconcept.

Nieuwsplatform Dag6 werd in 2016 gestart, na uitgebreid onderzoek naar de informatiebehoeften van een publiek tussen de 25 en 45 jaar. EO en het Nederlands Dagblad (ND) vonden elkaar in de wens op zoek te gaan naar nieuwe vormen van nieuwsverspreiding voor een jonge doelgroep. Speciaal voor dat doel werd een unieke publiek-private samenwerking tussen de krant en publieke omroep aangegaan. Het is niet gelukt de exploitatie sluitend te krijgen. “De combinatie van een actuele nieuws-app met in het weekend een magazine op papier, trekt weliswaar groeiende belangstelling, maar onvoldoende abonnees,” verklaart Rinder Sekeris, directeur-uitgever van het Nederlands Dagblad.

Experimenteren met nieuwe vormen

Het eigen kantoor van Dag6 in Amersfoort gaat dicht en een deel van de medewerkers vertrekt gedwongen. EO-directeur Arjan Lock vindt dit pijnlijk. “Het team heeft zich 2 jaar lang met hart en ziel en al zijn creativiteit voor Dag6 ingezet. We hebben kunnen experimenteren met nieuwe vormen, zoals journalistieke vlogs. Voortzetting van onze samenwerking met het ND vinden we belangrijk, omdat we elkaar als verschillende christelijke mediabedrijven kunnen versterken.”   

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Harry en Meghan, een koninklijk sprookje

Nadere kennismaking met Meghan: donderdag, 21.30 uur, NPO 1

christelijke... 18 mei 2018
Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Erik Scherder in 'Masterclass' (MAX): 'Wat is een burn-out?'

Woensdag, 20.35 uur, NPO 1

christelijke... 16 mei 2018
Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Ernstig zieke Anton in Midden-Oosten in 'De Reis van je leven'

Dinsdag, 21.30 uur, RTL 4

christelijke... 15 mei 2018

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’