Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Minister: anti-Joodse spreekkoren onsmakelijk

"Spreekkoren ontwrichten de samenleving"

in Nieuws

“Onsmakelijk.” Zo noemt minister van Veiligheid en Justitie Ard van der Steur de anti-Joodse spreekkoren van zondag bij FC Utrecht-Ajax. Ze kunnen niet door de beugel en horen in onze samenleving niet thuis, aldus de bewindsman.

Het Openbaar Ministerie (OM) doet onderzoek, meldde de minister dinsdag in de Tweede Kamer, waar hij over het incident werd bevraagd. “De schuldigen moeten stevig worden aangepakt”, vindt hij.

ChristenUnie, SGP en PvdA liepen te hoop over het voorval. De PvdA stelde dat spreekkoren als deze “de samenleving ontwrichten”. Van der Steur zei dat KNVB, club, scheidsrechter en OM actie kunnen ondernemen bij dit soort geluiden vanaf de tribune. Het OM doet dat nu, maar verder is er volgens de bewindsman wel te laat gehandeld. Hij heeft echter begrepen dat niet iedereen tijdig op de hoogte lijkt te zijn gebracht.

Van der Steur gaat ook nog praten met de KNVB om voor elkaar te krijgen dat de bestaande protocollen niet alleen op papier bestaan.


Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

kerk| Anna van der Breggen combineert geloof met topsport

‘De kerk helpt mij mijn gedachten bij God te brengen’

Femke Taale

Tour de France van start met titelkandidaat Tom Dumoulin

televisie| Tour de France van start met titelkandidaat Tom Dumoulin

Zaterdag vanaf 11.00 uur live op NPO 1

Bart van Delen

7 July 2018
Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

christelijke muziek| Christelijke muziek voor je hardloopsessie of workout

Loop achter Hem aan met deze 'beats for Christ'!

Joëlle Post

2 July 2018