Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Landkruis De Lutte krijgt nieuwe corpus

Buurtbewoners vinden kunstenaar die gestolen exemplaar kan vervangen

in Geloven

Het landkruis op de hoek van de Lossersedijk en de Beuningerstraat in De Lutte krijgt binnen afzienbare tijd weer een corpus. Het vorige beeld van Jezus werd in de week voor Pasen gestolen. Ter vervanging hangt er nu een heel klein exemplaar van het corpus.

(imported body)

Buurtbewoners van de buurt Molte Dinkel Hook hebben de koppen bij elkaar gestoken na de diefstal en hebben gekeken hoe ze het beeld konden vervangen. Ze hebben een kunstenaar in Duitsland gevonden die het corpus kan maken nagenoeg gelijk aan het vorige. Het zal nog enkele weken duren voor het beeld klaar is en het geplaatst kan worden. Dat zal volgen christelijke traditie met een inwijding door een pastoor gebeuren.

Bron: Tubantia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons