Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Keniaanse christenen rouwen om 148 studenten

"Veel christenen zijn bang"

in Nieuws

De Keniaanse christelijke gemeenschap rouwt om de 148 christelijke studenten die omkwamen door een aanval van al-Shabaab. Op 2 april vielen leden van de islamitische terreurbeweging een universiteit in de stad Garissa binnen en scheidden christelijke en islamitische studenten van elkaar en doodden vervolgens vele christenen.

(imported body)

In de Keniaanse hoofdstad Nairobi werd vorige week een herdenkingsdienst gehouden voor de 148 vermoorde studenten. De president kondigde drie dagen van nationale rouw af om de slachtoffers te herdenken. Al-Shabaab belooft meer aanslagen te plegen: "Keniaanse steden zullen rood zijn van het bloed".

Familieleden van de omgekomen studenten zijn in Nairobi om de lichamen van hun geliefden te vinden. Vanwege zware verwondingen is het moeilijk de slachtoffer te identificeren. Gewonde studenten, ooggetuigen en nabestaanden van de slachtoffers ontvangen hulp bij het verwerken van deze traumatische gebeurtenis. Ook veldwerkers van Open Doors zijn aanwezig in Garissa om hulp te bieden.

Christenen in Kenia reageren geschokt en vol ongeloof op de terreurdaad, veel christenen zijn bang. Na dit bloedbad werden kerken gewaarschuwd voor aanslagen op Paaszondag, maar die bleven uit. Nog steeds is de sfeer gespannen en is er veel politie aanwezig.

Volgens sommige bronnen was de aanval een vergelding op de moord van twee terreurverdachten een week eerder. De lichamen van deze terroristen werden, ondanks waarschuwingen, niet vrijgegeven aan de nabestaanden. Al-Shabaab zegt de aanslagen te hebben gepleegd omdat Keniaanse troepen actief zijn in Somalië, alwaar de terreurbeweging is gevestigd.

Bron: Open Doors / Foto: ANPfoto

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

China sluit de grootste ‘illegale’ kerk van Beijing

‘God is de Enige op Wie wij ons vertrouwen kunnen stellen’

14 september 2018
Amerika legt Turkse ministers sancties op

Amerika legt Turkse ministers sancties op

VS eist vrijlating van dominee Brunson

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Koptisch-orthodoxe bisschop dood gevonden in klooster Egypte

Autoriteiten starten officieel onderzoek naar de dood van bisschop Epiphanius

30 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan