Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Jezus stierf voor onze zonden. Waarom eigenlijk?

Openbaar college 'Verzoening door voldoening'

Mensen kunnen elkaar toch ook vergeven zonder genoegdoening te eisen? God kan dat volgens de Bijbel soms ook, maar waarom dan toch Goede Vrijdag? En wat betekent Gods verzoening in Christus voor kapotte menselijke relaties en de verzoening waar ‘de wereld’ continu naar zoekt?

Hoog tijd om – met Goede Vrijdag en Pasen voor de deur – te proberen een aantal zaken weer helder te krijgen, en daarbij moeilijke vragen niet uit de weg te gaan. Op 1 april organiseerde AKZ+ een gratis openbaar college over ‘verzoening door voldoening’.  

Voors en tegens
Drs. Reinier Sonneveld noemt in dit college tien bezwaren die vroeger en tegenwoordig tegen de leer van verzoening door voldoening worden ingebracht. Dr. Hans Burger laat zien dat het element van straf moet worden ingebed in het grotere verhaal van God met zijn schepping. Drs. Cees-Jan Smits zal betogen dat deze leer alleen toekomst heeft als die samengaat met een diep besef van de menselijke onwil om zich te bekeren. Hij zoekt een richting die recht doet aan de voors en tegens van ‘verzoening door voldoening’. De sprekers gaan vervolgens met elkaar en het publiek in gesprek.

Stevige kost
Het openbare college betekent een avondje stevige theologische kost over een belangwekkend en actueel onderwerp. Geïnteresseerden waren 1 april welkom in hogeschool Viaa, Grasdorpstraat 2 te Zwolle (dicht bij station) maar konden ook live meekijken via deze site. AKZ+ gelooft dat theologische bezinning richting kan geven aan geloven en leven vandaag en organiseert wekelijks (online) publiekscolleges over Bijbel, geloof, kerk en theologie.

Geschreven door:

Reinier Sonneveld

Theoloog en schrijver

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...
Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

Joram Kaat presenteert voor de 4e keer de EO Jongerendag

‘Je kunt veel over mij zeggen, maar ik ben niet arrogant’

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

Dwárs door de modder om slaven te bevrijden

IJM organiseert eerste ‘MudRace’: zaterdag 23 juni bij Flevonice

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans