Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Indonesië executeert 'dodencel gospel-zanger' Oyantanze

in Mediatips

Indonesië heeft op dinsdag negen terdoodveroordeelde drugssmokkelaars geëxecuteerd. Onder hen is Okwudili Oyantanze. Hij werd in 2001 op de luchthaven van Jakarta gearresteerd met een kilo heroine in zijn maag. Hij zou zich vanwege armoede hebben laten verleiden voor de drugssmokkel.

Oyantanze (41) is in Indonesië ook bekend als de 'dodencel gospel-zanger'. Tijdens zijn gevangenschap schreef hij meer dan zeventig gospelnummers en nam hij een aantal albums op. Ook trad hij op met bewakers en andere gevangenen.

Okwudili trouwde in 2007 in de gevangenis met een Indonesische vrouw die daar als zendeling werkte. Ze kregen twee kinderen, die nu 5 en 3 jaar oud zijn. 

Bekijk hier een filmpje waarin hij één van zijn nummers zingt. Het lied 'God you know' dient als waarschuwing voor anderen om niet te leven zoals hij heeft gedaan en om moed te houden in het leven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons