Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Indonesië executeert 'dodencel gospel-zanger' Oyantanze

in Mediatips

Indonesië heeft op dinsdag negen terdoodveroordeelde drugssmokkelaars geëxecuteerd. Onder hen is Okwudili Oyantanze. Hij werd in 2001 op de luchthaven van Jakarta gearresteerd met een kilo heroine in zijn maag. Hij zou zich vanwege armoede hebben laten verleiden voor de drugssmokkel.

Oyantanze (41) is in Indonesië ook bekend als de 'dodencel gospel-zanger'. Tijdens zijn gevangenschap schreef hij meer dan zeventig gospelnummers en nam hij een aantal albums op. Ook trad hij op met bewakers en andere gevangenen.

Okwudili trouwde in 2007 in de gevangenis met een Indonesische vrouw die daar als zendeling werkte. Ze kregen twee kinderen, die nu 5 en 3 jaar oud zijn. 

Bekijk hier een filmpje waarin hij één van zijn nummers zingt. Het lied 'God you know' dient als waarschuwing voor anderen om niet te leven zoals hij heeft gedaan en om moed te houden in het leven.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Waarom dit schitterende aanbiddingslied onder vuur ligt

Andrew Peterson biedt excuus aan voor muziekvideo 'Is He worthy?'

Gert-Jan Schaap

kerk
Sharon Kips te gast bij Andries

Sharon Kips te gast bij Andries

'Zowel met mijn stem als met mijn relatie met God is het goed gekomen'

christelijke...
Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

Dit zijn de nieuwe Opwekkingsliederen 2018

12 nieuwe nummers op de 42e cd van Opwekking

Miriam Duijf

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans