Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Bisschoppen blij met oordeel over opvang asielzoekers

'Verdedigen van menselijke waardigheid'

in Nieuws

De Rooms-Katholieke Kerk is blij met de Europese verklaring dat uitgeprocedeerde asielzoekers recht hebben op bed, bad en brood. Bisschop Gerard de Korte zei woensdag dat dit alles te maken heeft met "het verdedigen van de menselijke waardigheid".

(imported body)

De Rooms-Katholiek Kerk is blij met de Europese verklaring dat uitgeprocedeerde asielzoekers recht hebben op bed, bad en brood. Bisschop Gerard de Korte zei woensdag dat dit alles te maken heeft met "het verdedigen van de menselijke waardigheid".

"Alle mensen die zich op Nederlandse bodem bevinden, kunnen niet van deze meest wezenlijke basisbehoeften worden uitgesloten. Vanuit het christelijk geloof is ieder mens een schepsel van God en heeft daardoor een in God gefundeerde waardigheid", aldus De Korte, die namens de bisschoppen over het onderwerp kerk en samenleving gaat.

Al eerder noemde hij het aanbieden van voedsel, kleding en onderdak aan illegalen een teken van beschaving. Ook wees hij op het belang voor een veilige samenleving. "Mensen die het aan alles ontbreekt, kunnen uit wanhoop gaan stelen en andere problemen veroorzaken."

 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Immigratiedienst moet bekeerlingen beter behandelen

Staatssecretaris geeft gehoor aan kritiek belangenorganisaties

vluchtelingen 5 juli 2018
Koffiedrinken met een vluchteling

Koffiedrinken met een vluchteling

Vluchtelingen schenken een 'bakkie' op Wereldvluchtelingendag

vluchtelingen 20 juni 2018
'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

'Nacht van de Vluchteling': wandelaars halen veel geld op

Dit heb je dit weekend gemist op tv en radio (week 25)

Bart van Delen

christelijke... 18 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’