Icon--npo Icon--menu Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Arrestaties vanwege geplande aanslag kerk

in Nieuws

De Franse politie heeft drie mannen opgepakt op verdenking van medeplichtigheid bij het plannen van een aanslag op een of meerdere kerken in Parijs. De verdachten zijn meegenomen voor verhoor, meldden Franse media zondag. Eerder al arresteerden de autoriteiten een 24-jarige student met de Algerijnse nationaliteit. Hij is de hoofdverdachte.

De student informatietechnologie had een groot arsenaal aan wapens in zijn bezit en had plannen naar Syrië af te reizen. Hij wordt in verband gebracht met de dood van en 32-jarige vrouw die dood werd gevonden in een auto in een buitenwijk van Parijs. Het DNA van de student werd op haar auto gevonden.

Het DNA van twee van de drie nieuwe verdachten is aangetroffen in het appartement van de student. Ze worden verhoord door de antiterreureenheid van de Parijse politie.

Frankrijk is in staat van paraatheid na de aanslagen in januari op de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo en een gijzeling in een Joodse supermarkt door moslimextremisten. Zij doodden in totaal zeventien mensen.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Claartje Kruijff  is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Claartje Kruijff is de nieuwe Theoloog des Vaderlands

Bekendmaking tijdens 'Nacht van de Theologie'

Sjoerd Wielenga

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse

Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

Wordt Rikko Voorberg zaterdag Theoloog des Vaderlands?

'Het is hoopvol dat een theoloog in nieuwsprogramma’s komt'

Sjoerd Wielenga