Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Aanslag op consulaat VS in Erbil

Wijk wordt voornamelijk bewoond door christenen

in Christelijk Nieuws

Een man heeft bij de ingang tot het consulaat van de Verenigde Staten in de Noord-Iraakse stad Erbil een aanslag gepleegd met een auto met een explosief. Eén persoon is om het leven gekomen en vijf zijn er gewond, liet burgemeester Nihad Qoja weten. Het is niet duidelijk of de dode de aanslagpleger is.

Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken meldde dat er geen Amerikanen gewond zijn geraakt en dat niemand nog de verantwoordelijkheid voor de aanslag heeft opgeëist.

Op foto's die op sociale media zijn geplaatst, is zwarte rook te zien die achter gebouwen in de wijk Ankawa opstijgt. Dat is een voornamelijk door christenen bewoonde wijk vol cafés, die bij buitenlanders erg populair is.

Erbil is de hoofdstad van de Koerdische autonome regio in Irak. Aanslagen komen daar veel minder vaak voor dan in andere delen van het Arabische land. Koerdische strijders hebben aanhangers van Islamitische Staat in het noorden van Irak teruggedreven met behulp van de luchtaanvallen die de door de Amerikanen geleide internationale coalitie heeft uitgevoerd. 

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

De Paulus-bekering van een moslimterrorist

Fundamentalisme| De Paulus-bekering van een moslimterrorist

‘Het feit dat God ook dit soort mensen roept, maakt me stil’

Mirjam Hollebrandse

Geweld in Nigeria

islam en christendom| Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 July 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Fundamentalisme| 'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 December 2017