Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vandaag: wereldgebedsdag

Vrouwen komen in meer dan 170 landen bij elkaar

in Geloven

Vandaag komen in meer dan 170 landen vrouwen bij elkaar om wereldgebedsdag te vieren. In Nederland wordt deze internationale en oecumenische dag op ruim 500 plaatsen gevierd. Dit jaar is het thema 'Begrijp je mijn liefde?'.

Wereldgebedsdag wordt vooral georganiseerd door christenvrouwen, die door gebed en actie invloed willen uitoefenen. De dag stamt al uit de negentiende eeuw, toen Amerikaanse vrouwen in 1887 opriepen tot een gebedsdag in hun land. Deze oproep is uitgegroeid tot een wereldwijde dag van gebed in zo'n 170 landen, Nederland viert deze dag mee sinds 1929. 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse