Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Theatervoorstelling Genesis: 5 uur durend spektakel in Scheveningen

10 acteurs spelen 150 personages in eerste boek van de Bijbel

in Mediatips

In de theatervoorstelling Genesis spelen tien acteurs samen 65 hoofdrollen en 150 personages. Het maar liefst vijf uur durende spektakel van Het Nationale Toneel is de afscheidsvoorstelling van regisseur Johan Doesburg. Het was al lange tijd zijn wens om een stuk te maken op basis van het eerste boek van de Bijbel.

Broedermoord, incest, wraakzucht en bedrog. Liefde, trouw, barmhartigheid en gemeenschapszin. Alle kanten van het menselijk bestaan trekken voorbij in het bijbelboek Genesis. Genesis, bron van de drie grote monotheïstische religies, vormt tot op de dag van vandaag ons culturele DNA. Dé reden dat tien acteurs het eerste boek van Mozes gaan spelen in een unieke vijf uur durende reis in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen. 

Genesis gaat over 'de mens op reis', van het hof van Eden naar het hof in Egypte. De acteurs Ruta van Hoof en Joris Smit zijn Adam en Eva, Reinout Scholten van Aschat en Yannick Jozefzoon nemen de rol van Kaïn en Abel op zich, Michiel Sluysmans en Esther Scheldwacht vertolken Noach en zijn vrouw, Mohammed Azaay is Abraham, Antoinette Jelgersma speelt Sara, Hannah Hoekstra staat op het toneel als de jonge Rachel en Dries Vanhegen is Jakob. Maar tegelijkertijd spelen ze meerdere rollen en zijn ze allemaal verteller.

De voorstelling is te zien van 15 april t/m 24 mei in het Zuiderstrandtheater in Scheveningen.
Meer informatie over de voorstelling vindt u hier

Bron: ANP en Nationale Toneel

 

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geloof maakt niet onsterfelijk

Geloof maakt niet onsterfelijk

De Bijbel Open met dominee Arie van der Veer

Arie van der Veer

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Gewone Middeleeuwer las Bijbel in volkstaal

Onderzoek schijnt nieuw licht op geletterdheid in de Middeleeuwen

16 november 2018
De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

De Bijbel is op de Filipijnen het meestgelezen boek

'Het is de wens van het volk om God te kennen'

16 november 2018