Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Pro-Israëlfeestje kleurt Dam blauw

"Tijd voor een solidariteitsgebaar"

in Christelijk Nieuws

De geplande manifestatie voor solidariteit met Israël op 11 januari kon niet doorgaan vanwege de aanslagen in Parijs. Uit solidariteit met de slachtoffers, maar ook vanwege onzekerheid over de veiligheid werd de bijeenkomst afgelast. Zondag 1 maart vond de manifestatie alsnog plaats. Het bekende plein in de hoofdstad kleurde blauw-wit.

Steeds meer Joden voelen zich onveilig vanwege het toenemende antisemitisme in West-Europa. Facebookgroep ‘Time to stand up for Israel’ vond het tijd voor een solidariteitsgebaar en organiseerde de pro-Israëldemonstratie op de Dam.

Initiatiefneemster van de demonstratie Sabine Sterk is niet-joods en niet-gelovig, meldt het ND. Onder de sprekers zijn onder andere David Pinto, Ruud van Ginkel en kamerlid Joram van Klaveren. Bekijk hieronder een sfeerverslag van de bijeenkomst op de Dam.

Bron: GeenStijl / ND

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons