Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

PKN: Dominee vaak te lang op dezelfde plek

Na maximaal 8 jaar bij één gemeente: verkassen

in Christelijk Nieuws

Er moet een limiet komen voor het aantal jaren dat een dominee aan een gemeenschap verbonden kan zijn. Dat vindt de leiding van de Protestantse Kerk in Nederland, die komende maand hierover een voorstel zal doen aan haar landelijke vergadering (synode), schrijft dagblad Trouw.

Dominees blijven vaak lang op dezelfde plek. Een kwart van hen is al meer dan tien jaar verbonden aan dezelfde gemeente, meer dan een derde langer dan zeven jaar. De kerk oppert een termijn van vier tot acht jaar waarna predikanten zouden moeten verkassen.

Een van de redenen voor de limiet is dat sommige kerkelijke gemeenten zo snel slinken dat zij op termijn geen geld meer hebben om een predikantensalaris te betalen. Ook wijst de kerk op 'de problematiek van vastgelopen relaties tussen predikanten en gemeente, met alle spanningen van dien'.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons