Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Minifestival voor jongerenwerkers

‘Geïnspireerd raken om in eigen buurt een stapje verder te zetten’

in Mediatips

Youth for Christ organiseert 29 en 30 mei een evenement voor iedereen die missionair vrijwilligerswerk doet voor jongeren: de Pioniersparty. Het doel? “We willen beginnende jongerenwerkers inspireren om te starten en gevorderde pioniers opnieuw bemoedigen voor het mooie werk dat zij doen voor jongeren.”

“In heel Nederland ondersteunen we mensen die voor jongeren aan de slag zijn of ervan dromen dit te gaan doen. Met de Pioniersparty brengen we hen met elkaar in contact," aldus Ruud Bouman van YFC Lifespots, "ze kunnen veel van elkaar leren.”

Thema
Het thema van dit jaar is ‘into the wild’. “We willen deelnemers uitdagen om uit hun comfortzone te komen en dingen te doen die ze normaal niet zomaar zouden doen. Doordat de deelnemers dit soort ervaringen opdoen raken ze geïnspireerd om ook in hun eigen buurt een stapje extra te zetten.”

Minifestival
“We hebben alle elementen van een conferentie in de vorm van een minifestival gegoten.” De Pioniersparty blijkt een mix van uitdaging en ontspanning. Deelnemers kunnen op vrijdag vanuit hun werk naar het evenement toe gaan en ze hebben zelfs nog iets aan hun zaterdag. Bouman licht alvast een tipje van de sluier op: “De spreker op de zaterdagochtend is Ine Voorham. Zij zal vertellen over pionieren buiten je eigen kaders. Over het volgen van Gods pad en vanuit geloof werken en leven.”

“We hopen op een flinke groep mensen die met elkaar de Pioniersparty tot een groot feest maken. We zijn en blijven afhankelijk van de inbreng van de deelnemers. We hopen dat alle deelnemers weer geïnspireerd naar hun woonplaats terug gaan om te starten of verder te gaan met het mooie werk dat zij doen voor jongeren!”

Foto: Shutterstock

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Tirza van der Graaf

28 juni 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018

Video's

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan