Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Islamitisch feest blijft verboden op Goede Vrijdag

Islamitisch besnijdenisfeest niet toegestaan in Keulen

in Geloven

In Keulen blijft het niet toegestaan om op Goede Vrijdag een islamitisch besnijdenisfeest te houden. Dat heeft de rechter opnieuw bepaald, meldt het Reformatorisch Dagblad.

(imported body)

Volgens administratieve rechtbank in Münster, het '”Oberverwaltungs­gericht', is er geen "dwingende noodzaak" voor het islamitische feest op Goede Vrijdag. Het feest heeft het karakter van een evenement en past niet bij het karakter van Goede Vrijdag. In de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen zijn publieke evenementen, markten en tentoonstellingen verboden vanuit de grondwet.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons