Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoe zit dat nou met de hemel en de hel?

Henk Rothuizen geeft in zijn boek 'Exit' andere kijk op hiernamaals

in Mediatips

Exit is een boek met verschillende visies op het hiernamaals en een bemoediging voor iedereen die leeft met angst voor de hel. Auteur Henk Rothuizen werkt vanuit het licht van Gods liefde.

“Het is ons niet gegeven om met zekerheid te zeggen hoe het leven na de dood eruitziet. Maar ik ben ervan overtuigd dat we een liefhebbende Vader hebben, die niet wil dat er iemand verloren gaat,” aldus auteur Henk Rothuizen, Hoofd Nazorg EO en stichter van Rafaël Nederland.

Het hiernamaals is voor niemand gesneden koek. Gesprekken hierover lopen vaak uit op speculaties. Uitgeverij Ark Media brengt het boek met concrete visies over dit thema begin april op de markt. Henk Rothuizen zet deze visies over hemel en hel uiteen, met als uitgangspunt: als je 'gelijk' niet gepaard gaat met liefde en bewogenheid voor de medemens, dan heb je wellicht de juiste theologische waarheid, maar mis je de Waarheid, die een persoon is: Jezus Christus. 

Exit stelt onderwerpen aan de orde waar niemand aan kan ontkomen. Voor iedereen is het leven eens afgelopen. En dan? Veel mensen worstelen met vragen rondom hemel en hel. Volgens een onderzoek van Trouw gelooft 53% van de Nederlanders in leven na de dood. Maar hoe ziet dat hiernamaals eruit? Is er een hemel? Is er een hel? En hoe passen hemel en hel in de goede boodschap die het Evangelie zou moeten zijn? 

EO Geloven peilde de visies van de mensen op straat en legde hen deze vragen voor.

 

Het eerste exemplaar van Exit is op 25 maart door ArkMedia overhandigd aan Henk Rothuizen. Vanaf vrijdag 27 maart is het verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel en alle webshops.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Gaan christelijk geloof en evolutie samen?

Gaan christelijk geloof en evolutie samen?

Ja, zegt Gijsbert van den Brink in ‘En de aarde bracht voort’ (recensie)

Gert-Jan Schaap

christelijke...
Wie is de God van de dertigers?

Wie is de God van de dertigers?

Wie is de God van de dertigers? En wat betekent de christelijke traditie nog voor dertigers? Vier dertigers die elk op hun eigen manier met deze...

BLOG | Hemelvaart: de stilte van God

BLOG | Hemelvaart: de stilte van God

Reinier Sonneveld: 7 redenen om te twijfelen