Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Groot Nieuws Radio gered met 1,1 miljoen euro

Organisatie hoopt op mild besluit Belastingdienst

in Mediatips

Na een bijzondere actieweek heeft Groot Nieuws Radio financieel gezien weer toekomst. Vrijdagavond sloot Sela de week af met een exclusief Paasconcert en werd de voorlopige eindstand van 1.132.052 euro bekendgemaakt.

Met dit bedrag is de kritieke grens van 6 ton ruimschoots bereikt. Op de vraag of dit resultaat betekent dat Groot Nieuws Radio blijft bestaan, antwoorde interim directeur Koos Timmer: “Het bestuur heeft zojuist vergaderd, die vergadering duurde precies 1 minuut: we gaan door.”  

Belastingdienst
Voor een definitieve redding is in totaal 1,4 miljoen euro nodig, of een mild besluit van de Belastingdienst. Bij de oprichting van de christelijke radiozender heeft de toenmalige accountant namelijk een complexe constructie voor belastingvoordeel voor donateurs bedacht. Uiteindelijk blijkt dat dit niet is toegestaan, met als resultaat een plotselinge schuld. De organisatie hoopt daarom dat ook na deze week het geld blijft binnenkomen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons