Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Duizenden Syriers bezoeken kerkdienst Overijsselse Glane

"Christenen leven voortdurend in angst in Syrië", aldus Patriarch Inganitus Aphrem II

in Nieuws

In het Overijsselse dorp hebben enkele duizenden Syriërs een kerkdienst bijgewoond van de geestelijk leider van de Syrisch-Orthodoxe Kerk. Patriarch Ignatius Aphrem II bezoekt deze week meerdere gemeenschappen van Syrische christenen in Nederland.

De patriarch roept de internationale gemeenschap op christenen in Syrië meer te helpen en beter te beschermen. Ook pleit hij voor samenwerking met de Syrische president Assad om het bloedige conflict op te lossen. 

Een woordvoerder van de Syrisch-orthodoxe gemeenschap in Nederland noemt de positie van christenen in Syrië zeer kwetsbaar. "Bisschoppen zijn ontvoerd, priesters zijn vermoord. Christenen leven voortdurend in angst." Hij zegt dat de geloofsgemeenschap in Nederland geld, kleding en andere goederen inzamelt.

In Nederland wonen relatief veel Syrisch-orthodoxen, naar schatting zo'n 9.000. In België en Frankrijk zijn er naar schatting 15.000 Syrisch-orthodoxen. Het spirituele centrum van de Syriërs in Nederland bevindt zich in Glane, een Twents dorp in de omgeving van Enschede. Momenteel zijn er in Nederland totaal elf Syrisch-orthodoxe parochies.

Zie ook:

Bron: NOS / wikipedia

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Egyptische kerk ervaart Gods trouw

Vier jaar na de aanslagen van 2013

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

Na het geweld van Boko Haram leeft deze kerk weer op

‘Moslims komen nu om de Heer te leren kennen.’

Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

Boegbeeld van Chinese ondergrondse Kerk overleden

In China is bisschop van de ondergrondse kerk Vincent Huang Shoucheng overleden. Hij werd 93 jaar oud en bracht in totaal 35 jaar door in...