Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Wandeling tegen joden- en moslimhaat

"Een krachtig 'NEE' laten horen"

in Nieuws

Zondag 22 februari houden joden, moslims, christenen, humanisten en andere Amsterdammers op initiatief van moskee Al Kabir een solidariteitswandeling.

Met de wandeling willen de organisatoren een oproep doen voor vrede, respect, liefde en vriendschap en tegelijkertijd een krachtig 'NEE' laten horen als reactie op de agressie tegen gebedshuizen en toenemende joden- en moslimhaat. De organisatoren staan in al hun diversiteit voor een Mokum dat bescherming biedt aan elkaar én elkaars gebouwen; voor eenheid in verscheidenheid. Iedereen, ongeacht religie, overtuiging of afkomst, is welkom om mee te lopen.

Vanaf de Portugese synagoge bij het Jonas Daniël Meijerplein lopen de deelnemers via de Mozes en Aäronkerk naar moskee Al Kabir op de Weesperzijde. Bij de kerk en de moskee worden bloemen aangeboden en neergelegd. Bij het beeld van de Dokwerker houdt Julia van Rijn, scriba van de Protestantse Kerk Amsterdam, een toespraak. 

Vriendschapskring Salaam-Shalom, de Liberaal Joodse Gemeente Amsterdam en het Veiligheidspact tegen discriminatie zijn mede-organisatoren. Inmiddels hebben zich een groot aantal organisaties uit solidariteit bij het initiatief aangesloten, waaronder de Protestantse Kerk Amsterdam en de Katholieke Kerk Amsterdam.

Bron: Protestantse Kerk Amsterdam
Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

3000 joden en moslims zingen samen

3000 joden en moslims zingen samen

Indrukwekkende video uit Haifa

Bevat Marvels X-Men-strip antisemitische en antichristelijke verwijzingen?

Bevat Marvels X-Men-strip antisemitische en antichristelijke verwijzingen?

Verhitte reacties in Indonesië rond tekenaar Ardian Syaf

islam en...
‘Allahu akbar’ roepen op Tempelberg is illegaal

‘Allahu akbar’ roepen op Tempelberg is illegaal

Na een proces van vijf jaar heeft de Jeruzalemse rechtbank geoordeeld dat het roepen van ‘Allahu akbar’ (Arabisch voor 'God is groot') tot...

Israël

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans