Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vermoorde koptische christenen worden erkend als martelaar

Familie vermoorde koptische christenen getuigen van sterker geloof

in Nieuws

De Koptisch-orthodoxe Kerk heeft zaterdag aangekondigd dat de 21 koptische christenen die in Libië, louter omwille van hun geloof, door leden van Islamitische Staat (IS) werden vermoord als martelaar worden erkend.

De koptisch-orthodoxe patriarch Tawadros kondigde in Caïro (Egypte) aan dat zij een plaats krijgen in de het koptische Synaxarium, het equivalent van het martyrologium met de namen van de martelaren van de Rooms-Katholieke Kerk. Voor opname in de koptische lijst van martelaren moet een procedure plaats die vrijwel identiek is aan de heiligverklaring bij de katholieke kerk.

Sterker
Vorige week reageerde een broer van twee van de vermoorde christenen in de media. Hij is IS 'dankbaar' dat ze de audio onder de onthoofdingsvideo hebben laten staan. Iedereen kon de laatste uitroepen van de kopten horen: "Lord Jesus Christ".

De man beschreef zijn twee broers en de andere 19 mannen al als martelaren. "Sinds de Romeinse tijd zijn christenen martelaren geweest. We kunnen niet anders dan omgaan met wat op ons afkomt. Het maakt ons sterker in ons geloof, want de Bijbel leert ons dat we onze vijanden moeten liefhebben en zegenen wie ons vervloeken..." aldus de broer.

Bron: Kerknet.be / Christianity Today

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Martelingen en bedreigingen voor Hegazy in gevangenis

islam en...
Kopten in Nederland 'bang en verdrietig'

Kopten in Nederland 'bang en verdrietig'

Bisschop Arseny: 'We moeten voor elkaar broers en zussen zijn'

Koptische Kerk
Egypte valt doelen IS in Libië aan

Egypte valt doelen IS in Libië aan

Zeven dagen van nationale rouw

Koptische Kerk

Zo vier je de veertigdagentijd met kinderen

Maak een 'kijktafel' – en 8 andere tips