Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vermeer: "Ik bid voor de tegenstander"

Keeper Feyenoord over zijn geloof in God

in Geloven

Het is lastig als profvoetballer, maar als het even kan gaat Kenneth Vermeer op zondag naar de kerk. En elke avond leest hij uit de bijbel. Voor het sportblad 'Helden' werd de keeper - die afgelopen zomer van Ajax naar Feyenoord ging - geïnterviewd door Victoria Koblenko.

“Ik bid altijd voor de wedstrijd. Voor mezelf, voor het team en voor de tegenstander. Opdat het een sportieve wedstrijd zal worden en de beste moge winnen.”

Afgelopen zomer maakte Vermeer de gevoelige overstap van Ajax naar Feyenoord. Zowel bij de harde kern van Ajax- als Feyenoordsupporters lag dat moeilijk. In die moeilijke periode haalde hij steun uit zijn geloof. “Ik lees de Bijbel, elke avond voor het slapen gaan. Als ik kan, ga ik elke zondag naar de kerk. Ik ben ermee opgegroeid, ben gedoopt. Leren bedanken is belangrijk. Daar heb ik veel steun aan gehad, ook toen ik vaak op de bank zat.”

Lees meer op de website van Helden

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

Paus bidt voor een interview altijd tot de heilige Geest

'Ik weet dat dit me kwetsbaar kan maken, maar ik ben bereid dat risico te nemen'

Mirjam Hollebrandse

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

‘Ik heb geen tijd om te bidden’

Maar wat als bidden je juist helpt in drukke tijden?

Carianne Ros

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Non-stop bidden voor je buurt; waarom zou je?

Vandaag is het Burendag! Een dag waarop veel mensen iets goeds doen voor elkaar en de buurt. Wist je dat zes kerken in Amersfoort een week lang 24 uur...

Mirjam Hollebrandse