Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Vandaag is Nederland vriendelijk

Bond tegen vloeken grijpt Doe Vriendelijk Dag aan voor vriendelijk woord

in Nieuws

Vandaag is het de internationale 'Doe Vriendelijk Dag'. Een dag om eens extra aandacht te besteden aan de wijze waarop we met elkaar spreken, vindt de 'Bond tegen vloeken'.

Maar liefst 73 procent van de Nederlanders vindt het vervelend als in zijn of haar omgeving wordt gevloekt. Daarom grijpt de Bond tegen vloeken deze speciale dag aan om Nederland op te roepen op eens wat vriendelijker te doen. De Bond meldt: "Daar wordt Nederland mooier van. Met taal kun je verbinden en afstoten. De impact van schelden en vloeken is groot; maar liefst 96 procent van de jongeren vindt grof taalgebruik regelmatig storend. De invloed van een vriendelijk woord is niet te onderschatten. Iedereen wil toch een mooier Nederland?"

Missie
De missie van de Bond tegen vloeken is Nederland mooier maken, onder het motto: "Goede taal doet mensen goed, grove taal breekt af en maakt kapot". De Bond geeft onder andere gastlessen op scholen over respectvol taalgebruik en verzorgt trainingen bij bedrijven en instellingen om taalbewustzijn te verhogen.

Op de EO-Facebook kun je laten weten voor wie jij een vriendelijk woordje overhebt vandaag. Hieronder mag dat natuurlijk ook. ;-) We zijn benieuwd naar jouw reactie!

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

Martien Timmer te gast in 'Onderweg’

'Ik geef mezelf een 9 voor geluk'

leef je geloof 26 mei 2018
Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Helft christelijke jongeren ervaart hoge prestatiedruk

Onderzoek Evangelische Hogeschool geeft inkijk in jongerencultuur

christelijke... 9 april 2018
Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Een eigen 'Belle Bijbel' voor tienermeiden

Speciale meidenbijbel wordt vandaag gepresenteerd

Zij scheidden 50 jaar geleden en trouwden onlangs opnieuw

‘Oma die met opa trouwt, dat klinkt wel een beetje gek’