Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Rot op!

in Geloven

Interessant hoor, Rot op naar je eigen land. Als u mijn columns trouw leest, en dat doet u natuurlijk, dan weet u dat asiel en migratie mijn bijzondere belangstelling hebben. Ik denk omdat het soms in christelijk Nederland een soort kristallisatiepunt lijkt te zijn van wie deugt en wie niet.

Meest opmerkelijk: al te boude opvattingen worden bijgesteld tijdens deze reality check. Sandra dacht dat alle asielzoekers met het vliegtuig komen en onmiddellijk allerlei waardebonnen krijgen bij binnenkomst. Is niet zo.

Rick en Fareeda, die aanvankelijk zo ongeveer iedere vluchteling persoonlijk welkom wilden heten in ons land, erkenden na een bezoek aan Griekenland en Jordanië dat een land ook te vol kan zijn.

Ook interessant: de deelnemers met PVV-sympathieën zeiden het vaakst van alle deelnemers: 'Ik ben ook een mens'. Kennelijk dreigde dat ons te ontgaan.

Het gevoel dat overbleef: het vluchtelingenprobleem is te groot voor ons. 53 miljoen ontheemden...

Simpele oplossingen bestaan niet. Dus: doen wat we kunnen. Niet cynisch worden. En niet denken dat wij de wereld kunnen redden. Dat heeft Iemand anders al gedaan. Al zou je dat niet zeggen met 53 miljoen mensen op de vlucht...


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Het gat van 60 miljoen

Het gat van 60 miljoen

Waarom Tijs van den Brink trots is op de publieke omroep

Tijs van den Brink

Tijs van den...
Zondag op tv: 'Verlangen naar Veiligheid'

Zondag op tv: 'Verlangen naar Veiligheid'

Tijs van den Brink in gesprek met Beatrice de Graaf

Tijs van den...
'Vertel elkaar dat het kwaad eindig is'

'Vertel elkaar dat het kwaad eindig is'

Waarom Beatrice de Graaf put uit de hoop die in ons is

Sjoerd Wielenga

politiek en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans