Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Rot op!

in Geloven

Interessant hoor, Rot op naar je eigen land. Als u mijn columns trouw leest, en dat doet u natuurlijk, dan weet u dat asiel en migratie mijn bijzondere belangstelling hebben. Ik denk omdat het soms in christelijk Nederland een soort kristallisatiepunt lijkt te zijn van wie deugt en wie niet.

Meest opmerkelijk: al te boude opvattingen worden bijgesteld tijdens deze reality check. Sandra dacht dat alle asielzoekers met het vliegtuig komen en onmiddellijk allerlei waardebonnen krijgen bij binnenkomst. Is niet zo.

Rick en Fareeda, die aanvankelijk zo ongeveer iedere vluchteling persoonlijk welkom wilden heten in ons land, erkenden na een bezoek aan Griekenland en Jordanië dat een land ook te vol kan zijn.

Ook interessant: de deelnemers met PVV-sympathieën zeiden het vaakst van alle deelnemers: 'Ik ben ook een mens'. Kennelijk dreigde dat ons te ontgaan.

Het gevoel dat overbleef: het vluchtelingenprobleem is te groot voor ons. 53 miljoen ontheemden...

Simpele oplossingen bestaan niet. Dus: doen wat we kunnen. Niet cynisch worden. En niet denken dat wij de wereld kunnen redden. Dat heeft Iemand anders al gedaan. Al zou je dat niet zeggen met 53 miljoen mensen op de vlucht...


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Ik heb last van interviewstress’

‘Ik heb last van interviewstress’

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

11 september 2018
Tijs van den Brink fietste 170 kilometer voor het goede doel

Tijs van den Brink fietste 170 kilometer voor het goede doel

‘4000 hoogtemeters! Dat had ik nooit eerder gedaan’

Mirjam Hollebrandse

18 juli 2018
Zelfs Tijs gaat het zwaar krijgen in ‘Tour de Celeb’

Zelfs Tijs gaat het zwaar krijgen in ‘Tour de Celeb’

Woensdag, 20.30 uur, NPO 1

18 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan