Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Refo500 lanceert plannen voor Bijbeljaar 2016

Tentoonstellingen en nieuwe Bijbels voor 500e verjaardag

in Geloven

Het internationale platform Refo500 heeft een aantal plannen voor het Bijbeljaar 2016 naar buiten gebracht. Zo wordt er gewerkt aan een Reformatiebijbel en een Bachbijbel. Aanleiding is de 500e verjaardag van de Griekse uitgave van het Nieuwe Testament van Erasmus.

Het internationale platform Refo500 heeft een aantal plannen voor het Bijbeljaar 2016 naar buiten gebracht. Zo wordt er gewerkt aan een Reformatiebijbel en een Bachbijbel.

In de aanloop naar het Reformatiejubileum in 2017 vraagt Refo500 volgend jaar aandacht voor de Bijbel. Aanleiding is de 500e verjaardag van de Griekse uitgave van het Nieuwe Testament van Erasmus, het Novum Instrumentum. Die had grote invloed op de Reformatie.

Diverse partners van Refo500 hebben plannen voor het Bijbeljaar. Zo zullen er tentoonstellingen worden gehouden in Museum Catharijneconvent in Utrecht en in Museum Gouda. De officiële opening van het Bijbeljaar is op 31 oktober dit jaar in Gouda.

Bron: Refo 500/HetGoedeLeven
Foto: Flickr

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons