Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ook Martinitoren luidt noodklok

Aardbevingen bedreigen eeuwenoude kerken in Groningen

in Christelijk Nieuws

De Groninger Bodem Beweging (GBB) heeft alle Groningse kerken opgeroepen om donderdag de noodklok te luiden op het moment dat de Tweede Kamer in debat gaat over de gaswinning in de provincie. De Martinitoren doet mee, meldt de gemeente Groningen woensdag.

De Stichting Oude Groninger Kerken, die zo’n 77 kerken in beheer heeft, ondersteunt de actie. GBB-secretaris Dick Kleijer is blij met de deelname van de Martinitoren. "Het begint nu echt heel erg te leven", zegt hij. "Nu de Martinitoren de noodklok gaat luiden, verwacht ik dat het ook veel andere kerken over de streep trekt."

Het luiden van de noodklok is van oudsher een waarschuwing voor naderend onheil. De GBB vreest dat minister Henk Kamp de gaskraan niet verder wil dichtdraaien, ondanks de veranderende stemming in de politiek. "Het voortbestaan van veel dorpen wordt bedreigd door de bevingen en de enorme verstevigingsoperatie", zegt Kleijer.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons