Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Noodkreet aan Paus om kerksluiting te voorkomen

'Paus, help ons!'

in Christelijk Nieuws

Een groep kerkleden richt zich rechtstreeks tot het Vaticaan uit onvrede over het voornemen van aartsbisschop Wim Eijk om de komende jaren honderden kerken te sluiten. De komende twee weken verzamelt een groep kritische katholieken die samenwerken onder de naam Bezield Verband, handtekeningen voor een brandbrief aan paus Franciscus. Dat meldt Trouw.

De tekst bevat de noodkreet 'Paus, help ons', zegt initiatiefnemer Ad de Groot, die nu de laatste hand legt aan de petitie. De petitie komt woensdag beschikbaar. Het is de bedoeling dat parochianen de brief ondertekenen en de komende weken individueel of per groep naar paus Franciscus sturen. Volgens De Groot moet Eijk luisteren naar parochianen en zijn beleid bespreken met de andere bisschoppen in Nederland.

Onlangs sprak aartsbisschop Eijk de verwachting uit dat het aartsbisdom Utrecht over vijftien jaar niet meer dan ongeveer twintig kerken telt. Nu zijn dat er nog driehonderd in het bisdom, dat naast Utrecht ook Flevoland, Overijssel en een deel van Gelderland omspant.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons