Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Netanyahu: 'Europese Joden, kom naar Israël'

Israëlische premier roept op tot "massale immigratie" naar Israël

in Christelijk Nieuws

De Israëlische premier Benjamin Netanyahu heeft opgeroepen tot “massale immigratie” van Europese joden naar Israël, schrijft persdienst AP. De oproep van Netanyahu volgt op twee schietpartijen in Kopenhagen, waarbij onder anderen een 37-jarige Joodse bewaker van een synagoge is gedood.

"Joden worden in Europa simpelweg vermoord omdat ze Joods zijn", zei Netanyahu vanmorgen in de ministerraad in Jeruzalem. "Deze golf van aanslagen houdt niet op. Ik zeg tegen de Joden in Europa: Israël is jullie thuis." 

Supermarkt
Netanyahu doet zijn oproep niet alleen naar aanleidingvan het geweld in Kopenhagen, maar na de aanslagen in Parijs van begin dit jaar. Toen was een Joodse supermarket één van de doelwitten, waar bij een gijzeling vier doden vielen.

Netanyahu bezocht de supermarkt enkele dagen later. Toen zei hij ook al dat Franse Joden beter naar Israël konden komen voor hun veiligheid. 

Netanyahu zei dat de regering vandaag in debat gaat over een miljoenenplan om de joodse immigratie vanuit Frankrijk, België en Oekraïne te stimuleren.

Teleurstellend
Jair Melchior, de belangrijkste rabbijn van Denemarken, noemt Netanyahu's oproep "teleurstellend". "Terreur is geen reden om naar Israël te verhuizen", aldus de geleerde.

In Nederland zegt het CIDI "met afschuw kennis van de laffe aanslagen" te hebben genomen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons