Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Kopten in Nederland 'bang en verdrietig'

Bisschop Arseny: 'We moeten voor elkaar broers en zussen zijn'

in Christelijk Nieuws

Kopten in Nederland zijn bang en verdrietig. Dat zegt bisschop Arseny in dagblad Trouw, naar aanleiding van de 21 Koptische christenen uit Egypte die afgelopen week door Islamitische Staat (IS) werden onthoofd in Libië.

Zaterdag is er een rouwdienst in de extra beveiligde Koptisch-orthodoxe kerk in Amsterdam. Bisschop Arseny: ,,Ik ga woorden van troost spreken tot de mensen. En ik ga zeggen dat we sterk moeten zijn. IS wil niet alleen het Midden-Oosten, de volgende stap is Europa. De moord in Libië is daar een teken van, IS komt in de buurt. Juist nu moeten we voor elkaar broers en zussen zijn."

Volgens de bisschop is er angst onder de kopten in Nederland. ,,Natuurlijk zijn wij ook bang. Niet voor onze moslimbroeders hoor, daar hebben we goede contacten mee. Er komen zaterdag zelfs Egyptische moslims naar de herdenkingsdienst. Maar in Nederland wonen ook fanatieke moslims. Zij vormen de dreiging."

Bron: MediaWatch/Trouw

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons