Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

IS opent markt met gestolen kerkspullen

De markt wordt 'Restanten van de Nazareners' genoemd

in Christelijk Nieuws

Islamitische Staat heeft in Mosul een speciale markt geopend met spullen die gestolen zijn van Assyrische huizen en kerken. Onder de titel 'Restanten van de Nazareners' worden televisies, meubels, kunst en andere spullen verkocht.

De prijzen variëren tussen de 50.000 en 75.000 Iraakse dinars, omgerekend zo'n veertig á zestig dollar. Sinds juni vorig jaar, toen IS Mosul innam, wordt de Iraakse stad geterroriseerd. Assyriërs worden verdreven en christelijke gebouwen vernietigd. 

Ook boeken uit de centrale bibliotheek in Mosul worden op de markt verkocht, meldt Christian Today. De meeste niet-islamitische schriften zijn vernietigd, maar kennelijk hebben sommige alsnog de markt gehaald. De markt trekt vele bezoekers en lijkt een nieuwe tactiek van IS om geld te verzamelen voor de terreur.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons