Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Hoe dring ik door tot mijn puberzoon?

Praat mee en deel jouw ontdekkingen!

"Onze zoon van 17 is onmogelijk! Hij toont geen enkel initiatief, waar dan ook voor. Hij gaat naar school, dat wel, maar voor de rest brengt hij iedere avond hangend of liggend in zijn kamer door met zijn laptop en muziek. Op elke vraag van ons komt er een sloom ‘weet ik niet’ als antwoord."

"Zijn kamer is een grote zooi, zijn kleding is onverzorgd en douchen, scheren? Als hij er zin in heeft. Het lijkt wel alsof het hem allemaal niets kan interesseren. Een handje helpen? Mee eten aan tafel? Zich betrokken voelen bij ons als gezin? Niets van dat alles. Ik wil hem graag aanspreken op zijn gedrag, maar ben bang dat ik hem alleen maar verder van me vervreemd. Is dit normaal? Gaat het vanzelf over? Hoe dring ik tot hem door?"

Denk mee met dit dilemma uit Visie. Wat zou jij adviseren?

Een voorzet
Opvoedcoach en orthopedagoog Yvonne Bijl boog zich al eerder over de kwestie en schreef voor Visie een reactie welke je hier kunt bekijken.

Foto: pixabay

Geschreven door:

Yvonne Bijl

Orthopedagoog en opvoedcoach

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Komen (huis)dieren in de hemel?

Komen (huis)dieren ook in de hemel?

Bonhoeffers rake antwoord op de vraag van een huilend kind

Gert-Jan Schaap

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

Gouden tips voor meisjes- en jongensvaders

'Geef je zoon ruimte, maak je dochter belangrijk'

Ik wil graag dat mijn dochter meer met God bezig is

Ik wil graag dat mijn dochter meer met God bezig is

Blog van Eline Hoogenboom

Eline Hoogenboom

geloofsopvoeding 14 juni 2018

Annemarie wordt langzaam blind

‘Ik weet niet goed of mijn ziekte een doornenkroon of een lauwerkrans is’