Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

'Gooi eten niet weg als je gaat vasten'

Duitse minister van Voedsel doet oproep aan begin 40-dagentijd

in Geloven

De Duiste minister Christian Schmindt van Voedsel roept zijn landgenoten op om minder eten en drinken weg te gooien, zeker voor de vastentijd. "We moeten ons bewust worden van de moeite, tijd en middelen die zijn gestoken in de productie ervan", zegt Schmidt woensdag.

Ook in Duitsland beginnen veel christenen woensdag met vasten, in de veertig dagen tot Goede Vrijdag. Schmidt constateert dat veel voedsel wordt weggegooid omdat men teveel inkoopt, producten over datum raken of mensen 'zin hebben in iets anders'. Hij noemt dit een slechte gewoonte.

"De vastenperiode is een goede gelegenheid voor ons om na te denken over de waarde van ons eten", zegt Schmidt, die liet weten dat elke Duitser jaarlijks zo'n 82 kilo eten weggooit. Schmidt noemt de situatie onacceptabel en wijst naar de 800 miljoen mensen die wereldwijd honger lijden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Dit moet je weten over Goede Vrijdag

Dit moet je weten over Goede Vrijdag

Waarom we vandaag ‘goed’ noemen, ondanks Jezus’ kruisiging

Alles over de veertigdagentijd op een rijtje

Alles over de veertigdagentijd op een rijtje

De betekenis van de lijdenstijd, inclusief tips om te vasten

De betekenis van Aswoendag en het askruisje

De betekenis van Aswoendag en het askruisje

'Je bent uit as gekomen en tot as keer je terug'

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans