Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Emotionele rouwdienst voor onthoofde Koptische christenen

Lichamen nog niet terug

in Christelijk Nieuws

Duizenden mensen zijn maandag in Egypte afgekomen op een rouwdienst voor de koptische christenen die in Libië zijn onthoofd door IS-beulen. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van de universiteit al-Azhar, het meest vooraanstaande religieuze instituut van de soennieten.

De dienst vond plaats in een koptische kerk in al-Our, een dorp ten zuiden van Caïro. Daar waren foto's neergezet van de slachtoffers, omdat hun lichamen nog niet teruggestuurd zijn. Familieleden van de onthoofde kopten toonden zich wanhopig. ,,Het spijt me verschrikkelijk zoon, dat ik niet voldoende geld had om je ervan te weerhouden naar die plek te gaan'', kreunde een man. Andere familieleden vielen flauw.

Ruim de helft van de gedode Egyptenaren was afkomstig uit het dorp. Volgens een aanwezige hadden zij allemaal ongeveer dezelfde achtergrond: het waren mannen die moeite hadden de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom vertrokken ze naar het buurland om te werken. Zolang de werkloosheid in Egypte hoog blijft, zullen andere landgenoten vermoedelijk in hun voetsporen blijven treden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons