Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Emotionele rouwdienst voor onthoofde Koptische christenen

Lichamen nog niet terug

in Nieuws

Duizenden mensen zijn maandag in Egypte afgekomen op een rouwdienst voor de koptische christenen die in Libië zijn onthoofd door IS-beulen. Onder de aanwezigen waren vertegenwoordigers van de universiteit al-Azhar, het meest vooraanstaande religieuze instituut van de soennieten.

De dienst vond plaats in een koptische kerk in al-Our, een dorp ten zuiden van Caïro. Daar waren foto's neergezet van de slachtoffers, omdat hun lichamen nog niet teruggestuurd zijn. Familieleden van de onthoofde kopten toonden zich wanhopig. ,,Het spijt me verschrikkelijk zoon, dat ik niet voldoende geld had om je ervan te weerhouden naar die plek te gaan'', kreunde een man. Andere familieleden vielen flauw.

Ruim de helft van de gedode Egyptenaren was afkomstig uit het dorp. Volgens een aanwezige hadden zij allemaal ongeveer dezelfde achtergrond: het waren mannen die moeite hadden de eindjes aan elkaar te knopen. Daarom vertrokken ze naar het buurland om te werken. Zolang de werkloosheid in Egypte hoog blijft, zullen andere landgenoten vermoedelijk in hun voetsporen blijven treden.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Lichamen onthoofde koptische christenen gevonden

Lichamen onthoofde koptische christenen gevonden

Groep van 21 kopten werd in 2015 vermoord door IS

Joëlle Post

Koptische Kerk
Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Egyptische president belooft kerken te herbouwen

Herbouw ook in 2013 al beloofd

Koptische Kerk
Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Geen vrijlating voor 'eerste' Egyptische christen

Martelingen en bedreigingen voor Hegazy in gevangenis

islam en...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans