Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Dominees bieden professioneel luisterend oor

Loket Levensvragen biedt laagdrempelige hulp

in Nieuws

30 dominees (m/v) van de Protestantse Kerk Amsterdam, verspreid over heel Amsterdam, bieden hun professioneel luisterend oor aan. Deze hulp is beschikbaar voor iedereen, ook voor mensen die geen lid zijn van de kerk.

In de gesprekken kan het over geloof gaan, maar dat hoeft niet. De dominees sluiten vanuit hun pastorale professionaliteit aan bij de belevingswereld van de patiënt.

Via 'Loket Levensvragen' wordt laagdrempelige zorg geboden voor mensen die een luisterend oor nodig hebben, maar niet naar de psycholoog kunnen (rouw of relatieproblemen) of hoeven (omdat de vraag te licht is). De gedachte is dat dit voor een groep patiënten goede aanvullende zorg is, gezien de bezuinigingen op de psychologische hulp.

Verwijzing is mogelijk voor vragen waarvoor wel begeleiding, maar geen behandeling nodig is. Denk aan levensfase-problematiek, rouw, relatieproblemen, schuldgevoelens, zingevingsvragen, het leven weer oppakken na een moeilijke periode.

Bron: Loket Levensvragen

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Beatrijs beveelt PKN-kerk aan

Beatrijs beveelt PKN-kerk aan

Zieke vrouw wordt moe van reactie evangelische medechristenen

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

Saskia van Meggelen verkozen tot preses van de generale synode PKN

'Ik houd van de kerk'

christelijke...
Goede boeken (en een film) over 'God en het lijden'

Goede boeken (en een film) over 'God en het lijden'

Citaten en leestips voor wie met pittige vragen worstelt

Gert-Jan Schaap

christelijke...

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans