Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Bijbeltraktaten verspreid na onthoofding koptische christenen

"Rouwenden troosten en Egyptenaren uitdagen om zich met Christus te verbinden"

in Christelijk Nieuws

Door de executie van 21 koptische christenen in Libië zag de directeur van het Bijbelgenootschap van Egypte een gouden kans voor evangelisatie. Een week nadat IS de gruwelijke propagandavideo naar buiten bracht werden 1,65 miljoen bijbeltraktaten verspreid.

Het traktaat met de naam 'Twee rijen aan zee' bevat bijbelse citaten over de belofte van zegen te midden van lijden. Daarnaast bevat het traktaat ook een gedicht in het Arabisch. "Het doel van de traktaten is om rouwenden te troosten en Egyptenaren uit te dagen om zich met Christus te verbinden", vertelt Ramez Atallah, directeur van het Egyptisch Bijbelgenootschap.

Volgens Christian Today hebben de onthoofdingen door de IS in Libië geleid tot ongekende sympathie voor de Egyptische christenen. Het martelaarschap gaf de Kopten een platform om te getuigen van hun geloof, waarbij zij publiekelijk de terroristen vergaven.


Bron: IKON/CVandaag

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons