Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

BEAM kerkonderzoek: de drie opvallendste resultaten

"De dominee hoeft niet grappig te zijn"

in Geloven

Onze collega's van BEAM vroegen 1200 kerkgaande jongeren tussen de 16 en 24 jaar wat zij vinden van hun kerk. Hieronder de drie opvallendste resultaten op een rijtje.

- Wat vinden jongeren belangrijk in de kerk? Ze geven aan dat ze het belangrijk vinden dat de Bijbel centraal staat in de kerk. Daarnaast willen ze een ruimte om God te aanbidden en geïnspireerd worden om als Jezus te leven. Opvallend: ook ruimte voor twijfel blijkt van belang. Dat er moderne liederen worden gezongen of dat de dominee grappig is, staat wat lager op het verlanglijstje.

- Het grootste deel van de jongeren (60%) verlaat de kerk niet, of gaat niet op zoek naar een andere gemeente als niet alles in de kerk naar wens verloopt. De overige 40% denkt er wel eens over om een andere kerk te zoeken en 13% daarvan is al aan het ‘kerkshoppen’.

- Verbeterpuntjes voor de kerk zijn er toch ook. Waar de ene groep tradities wil laten varen, is er aan de andere kant een groep die tipt om minder modern en hip te zijn en vindt dat het ‘meegaan’ in de tijd niet door hoeft te slaan.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons