Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

6.000 jongeren halen 45.000 euro op voor India

Dit jaar 1000 meer deelnemers dan in 2014

in Nieuws

Meer dan 6000 jongeren in de leeftijd van 12 t/m 16 jaar hebben vrijdagavond 45.000 euro opgehaald voor kinderen in de knel in India. Dit project wordt ondersteund door Kerk in Actie. Samen speelden de jongeren de online battle Sirkelslag. Dit jaar speelden 630 groepen mee. Dit zijn 100 groepen en 1000 jongeren meer dan vorig jaar. Daarmee is Sirkelslag een succesvol landelijk project dat elk jaar fors groter wordt.

Nieuw dit jaar was een heuse veiling, waarmee geld opgehaald werd voor kinderen in India. In India werken duizenden kinderen in textielfabrieken. Ze werken daar onder hele slechte omstandigheden voor onze kledingmerken. De Indiase organisatie SAVE spoort werkende kinderen en straatkinderen op. Zij begeleiden de kinderen naar school en bieden tijdelijk onderdak. Ook zorgen ze dat de thuissituatie verbetert zodat kinderen niet meer in fabrieken hoeven werken en naar school kunnen en gewoon kunnen spelen. SAVE wordt al jarenlang ondersteund door Kerk in Actie.

Interactief spel

Sirkelslag is een interactief spel georganiseerd door JOP, jeugdorganisatie van de Protestantse Kerk, en Kerk in Actie. Onder leiding van KRO-NCRV-presentator Klaas van Kruistum voerden meer dan 600 jeugdgroepen opdrachten uit. Sirkelslag brengt levensbeschouwelijke en maatschappelijke thema’s op een speelse manier onder de aandacht van jongeren, door middel van een aantal afzonderlijke spelopdrachten.


Sirkelslag SCHOOL en KIDS

Dit jaar is er ook weer een variant voor scholen: Sirkelslag SCHOOL. Deze variant wordt op 5 junigespeeld. Klassen kunnen zich daar ook nog aanmelden voor Sirkelslag SCHOOL. Daarnaast vindt dit jaar Sirkelslag KIDS plaats op vrijdag 6 november. Op www.sirkelslag.nl is alle informatie te vinden.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

'Neem je vrienden mee naar de kerk en win een Hummer'

Amerikaanse kerk organiseert ludieke wedstrijd

14 augustus 2018
Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

Joyce den Engelse gestart als directeur Huis van Belle

'We willen van betekenis zijn voor zo veel mogelijk meiden'

Tirza van der Graaf

28 juni 2018
Rappende priester Sweet Paul

Keniaanse katholieke kerk schorst rappende priester

‘Ik breng jongeren naar Christus’

27 juni 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan