Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

200.000 christenen bedreigd door nieuwe massaslachting

VS vrezen moordpartij Boko Haram in Nigeria

in Nieuws

Boko Haram lijkt de grote Nigeriaanse stad Maiduguri aan te willen vallen. Vooral de tweehonderdduizend christenen die wonen in de stad van twee miljoen kunnen slachtoffer worden van een nieuwe massaslachting.

(imported body)

Dat zeggen functionarissen van de Amerikaanse inlichtingendiensten. Ook Nigeria-experts zeggen dat een aanval op de stad in het verschiet ligt. Aanhangers van de beweging zouden al naar de stad zijn getrokken als zogenaamde vluchtelingen. Zij opereren als 'sleeper cells' die actief worden als de aanval begint.

De beweging opende zaterdag de aanval op de Nigeriaanse stad Gombe, maar die aanval is volgens de lokale veiligheidsdiensten afgeslagen. De islamitische terreurgroep heeft in het verleden al zeker tweehonderd kerken platgebrand en een onbekend aantal christenen gedood.

Bron: ANP

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

Geweld in Nigeria

Heldhaftige imam redt meer dan 200 christenen bij aanslag

‘De vrouwen verstopte ik in mijn huis, de mannen in de moskee’

4 juli 2018
'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

'Motieven IS-strijders blijken heel verschillend'

Nieuw tv-tweeluik: 'In het spoor van IS'

Bart van Delen

11 december 2017
'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

'De ouders van Samy mogen geen verdriet hebben'

3Doc: Die avond in Bataclan

Bart van Delen

13 november 2017