Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop

Zeker 41 christenen in vliegtuig AirAsia

Er was een bidstond op het vliegveld van Surabaya

in Nieuws

Onder de 162 slachtoffers van de vliegtuigramp bevinden zich onder andere 41 christenen. De christelijke gemeenschap in de stad Surabaya op Oost-Java is hard getroffen door de ramp. 41 leden van de Mawar Sharon Church zijn overleden. Dit meldt het Nederlands Dagblad. Op basis van de namenlijst schat pastor Florida Rambu Bongi Roni dat zeventig procent van de passagiers behoorde dat de grote christelijke gemeenschap.

Op zondag verdween het vliegtuig van vliegtuigmaatschappij AirAsia van de radar. Toen dat bekend werd, was er een bidstond op het vliegveld van Surabaya. Honderden gemeenteleden deden daaraan mee. Er werd gebeden met mensen die familieleden miste.

Tot donderdagavond waren er acht lichamen geborgen. In totaal zoeken achttien voertuigen onafgebroken naar het verdwenen toestel. Ook vliegtuigen worden ingezet om vanuit de lucht naar het wrak te speuren.

Lees verder in het ND

Foto: stratman

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Meer over

Lees ook

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Vroegchristelijk mozaïek noemt Jezus expliciet ‘God’

Unieke archeologische vondst straks te zien in Israël

Gert-Jan Schaap

Israël
Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Peperdure domineesauto: kritiek in hoogste versnelling

Pastor uit Pittsburgh rijdt Bentley, terwijl zijn kerk in arme buurt staat

Gert-Jan Schaap

kerk
Zijn heilige boeken een reden om in God te geloven?

Zijn heilige boeken een reden om in God te geloven?

‘Het verlangen om de vragen serieus te nemen, herken ik’

Marinus de Jong

Hoor jij in de stilte ook iets anders?

De '90 seconden' van Dominee Baardmans