Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--arrow-down Icon--chevron-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

'Religie brengt vooral kwaad'

63% van de Nederlanders negatief over religie

in Christelijk Nieuws

Religie brengt meer kwaad dan goed. Dat zegt 63 procent van de Nederlanders die hebben meegedaan aan een onderzoek naar geloof en spiritualiteit van onderzoeksbureau Ipsos, in opdracht van Trouw.

De ondervraagden onderschrijven de stelling dat religie vooral kwaad doet niet in dezelfde mate. De meeste mensen (26 procent) zeggen een beetje achter de stelling te staan. Een groep van 19 procent is het eens met de stelling en 18 procent doet daar een schepje bovenop: volledig eens. Vooral de groep atheïsten beschouwt religie als iets kwaads (88 procent).

In het onderzoek is niet gevraagd naar wat de ondervraagden met kwaad bedoelen of wat ze precies verstaan onder religie. De cijfers zeggen daarom vooral iets over het imago van religie als fenomeen.

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons