Icon--npo Icon--twitter Icon--facebook Icon--instagram Icon--mail Icon--search Icon--video Icon--image Icon--audio Icon--EO Icon--whatsapp Icon--linkedin Icon--snapchat Icon--youtube Icon--quote arrow-right Icon--menu clock Icon--background Icon--backgroundContent Icon--overlayBottom Icon--overlayTop Icon--girl Icon--boy Icon--cross

Ontroerend

in Geloven

Soms, heel soms, hoor je als programmamaker dat een programma dat je maakt een luisteraar of kijker heeft ontroerd. Mooi is dat.

Nog 'somser' komt het voor dat wij, programmamakers, ontroerd raken door een kijker of luisteraar. Vlak voor Kerst gebeurde het. Ik kreeg een brief van een luisteraar uit Barneveld. Nou ja een brief, het was meer een tekening. Een tekening van haar radio, met de vraag hoe zij haar toestel op NPO Radio1 zou kunnen krijgen.

Een paar dagen later ging ik bij haar langs. Een seniorenwoning in Barneveld. Kleine, kwieke vrouw, die ook binnen een opklapbare zonnebril droeg.

Ze had om twee uur 's middags de tafel gedekt. Naast haar bord een radio. Gekocht voor 50 euro via een advertentie in het Zoeklicht. (Die verkoper mag zich trouwens nog eens achter de oren krabben. Ik weet niet hoe lang geleden de transactie plaatsvond, maar mij leek het een flinke prijs voor een slecht functionerend toestel).

Om het plaatje compleet te maken: aan de muur een EO-kalender. Naast haar bord de Visie. Opengeslagen bij de radio-aankondigingen...


Tijs
@tijsvandenbrink

Tip voor de redactie?

Of heb je een foutje gezien? Mail ons

Lees ook

‘Ik heb last van interviewstress’

‘Ik heb last van interviewstress’

Blog van Tijs van den Brink

Tijs van den Brink

11 september 2018
Tijs van den Brink fietste 170 kilometer voor het goede doel

Tijs van den Brink fietste 170 kilometer voor het goede doel

‘4000 hoogtemeters! Dat had ik nooit eerder gedaan’

Mirjam Hollebrandse

18 juli 2018
Zelfs Tijs gaat het zwaar krijgen in ‘Tour de Celeb’

Zelfs Tijs gaat het zwaar krijgen in ‘Tour de Celeb’

Woensdag, 20.30 uur, NPO 1

18 juli 2018

Zo verduurzaam je je kledingkast

11 leuke en makkelijke tips om mee aan de slag te gaan